Profil de Nele Vereecken | Comedien.be

Nele Vereecken

Metteur en scène, Auteure, Comédienne

Âge

41 ans

Ville(s)

Vorst (Belgique)

Langue(s) maternelle(s)

néerlandais

Téléphone

+32473760962

Caractéristiques

Compétences

Autres professions

Dramaturge, Coach

Langue(s) maternelle(s)

néerlandais

Téléphone

+32473760962

Compétences

Guitare, Animation, Doublage, voix-off

Voir toutes les compétences

Actualités

Pas d'actualités

Prix & distinctions

Winnaar Belgisch kampioenschap nacht van de navertelde film. Kortrijk Congé, 2012

Retrouvez-moi sur...

Expériences professionnelles

Comédienne | Scène

Bar by bar, night by night, story by story onwards

2021

Dans le rôle de : Translator/muze
Auteur / scénariste : Hassan Blasim
Metteur en scène : Enkidu Khaled
Avec : Joachim Robbrecht, Enkidu Khaled

In Allah 99 – de debuutroman van Hassan Blasim – reist een schrijver de wereld rond om 99 mensen uit het Midden-Oosten te interviewen. Het is het vertrekpunt van Enkidu Khaleds nieuwe voorstelling. Drie performers en een dj kruipen in het hoofd en de huid van een reeks romanpersonages. Je ontmoet een jonge vrouw die op zoek is naar haar als verzetsstrijder vertrokken geliefde, een huilende Irakese taxichauffeur die verhalen over ziektes verzamelt, en een dj die vroeger als dokter werkte in een Syrisch ziekenhuis tijdens de ISIS-bezetting. Net als theater spelen interviews vaak met de grens tussen schijn en authenticiteit. Het is precies die grens die Khaled opzoekt in deze Sheherazade-achtige verhalenmarathon. • Enkidu Khaled is een theatermaker en performer. Hij studeerde theater in Bagdad en bij DasArts in Amsterdam, en woont en werkt vandaag in Brussel. Khaled leeft zowel in de Midden-Oosterse als de Europese wereld, en gebruikt theater om de clichés en fantasieën uit te dagen die beide werelden over elkaar hebben. Het is de eerste keer dat hij werk toont in het Kaaitheater.

image

Cyprus

2016

Dans le rôle de : Desdemona
Auteur / scénariste : Shakespeare
Metteur en scène : Kadi Abdelmalek

Kadi Abdelmalek en Nele Vereecken voeren het klassieke tekstmateriaal van Shakespeare ‘s Othello op in zijn essentie. Als een constructie die de fundamenten van ons hedendaagse en universele vertrouwen wil blootleggen. Het vertrouwen dat nergens op is gebaseerd en dat met dezelfde intentie als waarmee het verworven is, even snel weer onder de mat kan worden geveegd.

image

Euthanasie met Barbara en Stefanie.

2016

Dans le rôle de : Vervanging Stefanie Claes
Auteur / scénariste : Barbara en Stefanie Claes
Metteur en scène : Barbar en Stefanie Claes
Avec : Stefanie Claes, Barbara Claes

De Oude Man en het kind Mimi Schmidt hebben beide last van vogels. Alle twee zijn ze ziek, maar allebei anders. De ene is zichtbaar, de andere eerder onzichtbaar. Wanneer ze elkaar ontmoeten, besluiten ze om samen te zingen. Tot ze stilvallen. Tot het stilvalt. Poëzie, een spuit en DaDa. Een euthanasie in hun nabije familie deed Barbara en Stefanie Claes van Lucinda Ra erover nadenken. Aan de hand van gesprekken en ontmoetingen met experts, dichters, kinderen, bejaarden, theatermakers en muzikanten keerden ze de kwestie zorgvuldig binnenstebuiten. Deze voorstelling is gebaseerd op hun tweejarig onderzoek. Het is geen biografie, geen pleidooi voor of tegen, maar eerder een verbeelding over hoe de dood eruit ziet als ze van theater is. Op een kleurrijke, muzikale, beeldende en dansende wijze zoeken ze het moment van stilvallen op.

image

Na mij komt de dood

2013

Dans le rôle de : vrouw van hoofdpersonage
Auteur / scénariste : Serkan Oztürk
Metteur en scène : R.Kan Albay.
Avec : Marc Stroobant

'Benden Sonra Ölüm Gelir' is een theaterstuk van de Turkse acteur en regisseur Serkan Oztürk. Beltud ( Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap en Dialoog) nam het initiatief voor een Nederlandstalige bewerking. Die gaat onder de titel 'Na mij komt de dood' in première in Bozar op 18 februari 2013. De voorstelling zal in het Turks boventiteld worden. 'Na mij komt de dood' is het verhaal van een bejaarde kunstschilder die de hete adem van de dood in zijn nek voelt. Wanneer hij op zijn sterfbed ligt, duiken oude bekenden op die hem allerlei verwijten naar het hoofd slingeren. Zijn wanhoop bereikt het hoogtepunt. 'Na mij komt de dood' werd vanuit het Turks vertaald door R.Kan Albay, die oa. in Dossier K meespeelde. Hij zette zich ook aan de regie én speelt de hoofdrol. "Na mij komt de dood is een moderne versie van het middeleeuwse ‘Elckerlyc’, waarin de hoofdrolspeler net voor zijn dood geconfronteerd wordt met zijn daden." (Dramaturg Erwin Jans van het Toneelhuis)

image

't Schip

2012

Auteur / scénariste : Bo Tarenskeen
Metteur en scène : Bo Tarenskeen
Avec : Steve Aernoudts, Bert Haelvoet, Fran Verstege, Michiel so, Bo Tarenskeen

Niet zomaar een cruise, nee, een ‘culturele wereldreis’. Een bootreis langs antiek Athene en literair Odessa, langs de jazzkelders van New Orleans, langs Alexandrië en Atlantis. Met alle mogelijke cursussen, workshops en lezingen naar keuze. Aan boord prijswinnaars, abonnees en de hoofdredacteur van een ‘liberale kwaliteitskrant’, want die heeft de reis georganiseerd. Theatermaker Bo Tarenskeen (30), NRC-abonnee, schreef en regisseert de lunchvoorstelling ’t Schip, die gaat over ‘zijn’ krant. Maar net zo goed gaat zijn stuk over de tijdgeest. Over de liefde; het menselijk onvermogen tot communicatie, tot contact. Over een jochie van drie met gescheiden ouders. Over de complete westerse cultuurgeschiedenis. En over het grootste cruiseschip ter wereld. Dit alles intuïtief en omzichtig samengebracht in een caleidoscopisch, gefragmenteerd geheel

image

Eden central fase 2

2011

Metteur en scène : Manah Depauw
Avec : Soetkin d

Kid-Nap

2011

Dans le rôle de : /
Auteur / scénariste : Hassan Blasim
Metteur en scène : Ahmed Khaled
Avec : Jessa Wildemeersch, Duraid Abas, Hoessein Ali

oor Kid-Nap (werktitel De ontvoering) baseert Ahmed Khaled zich op zijn eigen ervaringen, op een kortverhaal van de beroemde Irakese auteur Hassan Blasim en op getuigenissen van Irakezen en buitenlanders die de voorbije jaren in Irak zijn ontvoerd. In het merendeel van de gevallen hadden de ontvoerden geen idee waarom en door wie ze ontvoerd werden. Wat doet de willekeur van zulke misdaden met een mens en met een samenleving in oorlog? Wat voor relatie heeft een slachtoffer met zijn ontvoerder, en hoe evolueert die? Wie heeft welke vragen? Wat doet de combinatie van honger, pijn, angst en heimwee met een ontvoerde?

Feest van de platte cake

2010

Dans le rôle de : /
Auteur / scénariste : Stefanie Claes
Metteur en scène : Stefanie Claes
Avec : Mira Helmer

Een voorstelling over rampen en dood en de poging om er ondanks alles een feest van de maken.

image

Autoroute du soleil

2010

Auteur / scénariste : Leen Verheyen
Metteur en scène : Leen Verheyen
Avec : Yemi Od, Krijn Herman

autoroute du soleil vertelt het verhaal van een man die na zijn (v)echtscheiding zijn dochter ontvoert naar het buitenland.

image

Zepp!

2010

Dans le rôle de : Zepp
Auteur / scénariste : Dirk De Keyzer en Reinhilde van Driel
Metteur en scène : Dirk De Keyzer
Avec : Reinhilde Van D, Steven Beersm

Kindervoorstelling

Meestal regent het

2009

Auteur / scénariste : Leen Verheyen
Metteur en scène : Leen Verheyen (Stefan Perceval)

1000 zalen

2009

Auteur / scénariste : Bo Tarenskeen
Metteur en scène : Bo Tarenskeen

Winnaar Ton Lutzprijs

Gewonnen brood/ Pain Perdue

2008

Auteur / scénariste : Pol Hoste
Metteur en scène : Willy Thomas en Guy Dermul
Avec : Romain De Moor, Sara De Smedt, Annelies van Hulle, Joost Maaskan, Audrey Dero, Sandra Raco

“Tik maar eens ‘respect’ in, als je daar nog aan twijfelt. Dan zal je het wel geweten hebben. ‘Respect’ op Google. Geen dertigduizend maar drie miljoen antwoorden! En dan maar klagen dat er geen respect meer is. Drie miljoen verschillende soorten respect en het is nog niet genoeg. Sorry, ik volg niet meer. Hebben ze bij Mc Donalds drie miljoen soorten hamburgers? Neen. Dank u.” Veertien eindejaarsstudenten van theater-scholen uit Leuven, Luik, Louvain-la-neuve, Bruxelles, Brussel, Antwerpen en Maastricht spelen een nieuwe tekst van Pol Hoste, geschreven op basis van intense gesprekken met jongeren van zeer diverse komaf. Alles draait om de huidige toestand van onze maatschappij en vooral de rol die de jongeren daarin spelen. Speels en ernstig, zalvend en bijtend, luid en stil. Ons aller wereld door hun bril. Guy Dermul en Willy Thomas begeleiden

image

Comédienne | Cinéma

Easter Eggs

2019

Dans le rôle de : stem buschauffeur
Auteur / scénariste : Nicolas Keppens
Metteur en scène : Nicolas Keppens
Avec : Victor polster, Rik Verheye

Animatie film kort The Chinese restaurant is empty. Mister Ping is gone. The exotic bird’s cage stands wide open. No one knows what happened. Two friends, Jason and Kevin, see this as a great opportunity to catch the birds and sell them for a great amount of money. But catching the birds ain’t as simple as it seems…

image

Ghost tropic

2019

Dans le rôle de : Nachtverpleegster
Auteur / scénariste : Bas Devos
Metteur en scène : Bas Devos
Avec : Michiel Soete, Maaike Neuville, Saaidia Bentaïb, Nora Dar, Willy Thoma, Mieke verdin

Film Bas Devos

image

Nkosi Coiffure

2015

Dans le rôle de : hoofdpersonage
Auteur / scénariste : Frederike Migom
Metteur en scène : Frederike Migom
Avec : Awa Séne Sarr, Kurt Vandendriessche

Na een ruzie met haar lief, midden in de Congolese buurt in Brussel, vlucht Eva een afro kapsalon binnen. De vrouwen in het salon zijn altijd bereid om een vrouw in nood te helpen. Maar wanneer ze ontdekken waar de ruzie over ging, verschillen de meningen.

image

Out of frame

2012

Auteur / scénariste : Monique Marnette
Metteur en scène : Monique Marnette
Avec : Georges Siatidis, Romain David

l est gardien de musée. Tous les matins, Michel se rend à son boulot, un attaché-case à la main. Tous les soirs, Michel revient à la maison, son attaché-case à la main. Dans son attaché-case, un cahier. Un jour, Michel ne rentre pas à la maison…

image

Metteur en scène | Scène

Oude kinderen

2018

Auteur / scénariste : /
Avec : Sara Sampelayo

image

Salut Sonart

2018

Auteur / scénariste : /
Avec : Marnik Willems

Een voorstelling tussen einde en begin: over de houvast aan vroeger over de dynamiek van herinneringen over het verschil tussen heimwee en nostalgie over fundamenten voor de toekomst of over wachten op de toekomst. Een voorstelling voor jong en oud.

image

FORCE

2017

In het project "Okan-bruggen" stappen 95 Okan-jongeren uit Brugge het podium op. Vanuit zes verschillende disciplines ( Theater, dans, muziek, visuals, decor-ontwerp en kostumering ) geven de jongeren hun voorstelling zélf vorm. Gedurende een 12-tal atelier-momenten bouwden de Okan-leerlingen vanuit de verschillende disciplines aan een eigen podium-productie. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maken deel uit van dit verhaal. "Force" brengt ons een eigenzinnige vertaling van het internationaal gegeven "voetbal" dat het vertrekpunt was voor deze productie. Met de voorstelling "Force" brachten 95 Okan-jongeren hun zoektocht en hun verhaal en stonden voor een bomvolle stadsschouwburg op de planken als een bruisende bende vol dynamiek! Regie: Nele Vereecken en Sara Sampelayo, muziek: Dijf Sanders, Dans: Yentl Dewerdt, Kostuum: Veerle Tytgat, Visuals en decor: de Batterie. Met de steun van Provincie West-Vlaanderen, Stad Brugge en Canon Cultuurcel.

image

21 SECOLO

2016

Avec : Jovial Mbenga

Nele Vereecken maakt samen met 11 acteurs van Theater Tartaar, acteur Jovial Mbenga en tubaspeelster Berlinde Deman . 21 SECOLO, een voorstelling over de wereld van vandaag en anders zijn. 21 SECOLO vertelt op een eenvoudige manier het verhaal van vluchtelingen die Europa willen bereiken en de hardheid waarmee ze op hun tocht geconfronteerd worden.

image

CEDER

2015

Avec : Sara Sampelayo, Michiel Soete

CEDER is bewegingstheater over de eeuwige spanning tussen stilstand en beweging. De keuze tussen blijven meedraaien of iets een halt toe roepen. Een verhaal van blijven lopen tot het punt waar je bewegingen bevriezen. Over de kracht en tegenkracht van stilstaan. CEDER is een vergeten vlek op de landkaart. Een plek waar alles stil lijkt te vallen, waar zelfs mensen halt houden, waar de zon verstart. Mensen draaien zich om, naar elkaar toe of slaan de verkeerde straat in, ze dansen met onbekenden, lachen als het niet kan. Een kind vliegt de verkeerde moeder in de armen. Niemand weet nog wat komen zal. Maar het gespannen wachten, stil staan, is vermoeiend. Een paar mensen trappen het af, anderen gaan koffie halen. Er wordt gepauzeerd, bijgetankt. Iedereen bekijkt iedereen en zucht. Er valt niets te verliezen. Een nieuwe stap wordt aarzelend gezet. Samen maar in een andere richting.

image

THEATER

2014

Auteur / scénariste : Elvis Peeters
Avec : Hein Mortier

image

Lydia

2014

Auteur / scénariste : Nele Vereecken
Avec : Mieke Verdin

Een prijsuitreiking. Aan het woord is biologe Lydia Teresa Andersen, die in een dankrede een aantal mensen rond haar heen persoonlijk wil bedanken. De prijs die ze krijgt is een erkenning voor haar carrière als vorser, die haar tot specialist in haar vakgebied heeft gemaakt. Haar dankrede verandert echter langzaamaan in een biecht waarin ze een aantal verborgen feiten over haar leven onthult, die niet stroken met het schijnbaar perfecte en beheerste leven dat ze altijd heeft geleid. Nele Vereecken plaatst in deze voorstelling de menselijke passie in verhouding tot een maatschappelijk, ‘correct’ leven, waarin uiteenlopende en onverwachte relaties van mensen onder elkaar de spil vormen. In de zomer van 2012 schreef actrice Nele Vereecken deze monoloog in opdracht van d e t h e a t e r m a k e r. De voorstelling Lydia is haar regiedebuut.

image

No immediate danger

2013

Auteur / scénariste : Ewout D'hoore
Avec : Hein Mortier

Metteur en scène | Performance

Le philosphe n'est pas là

2018

Avec : Lotte troch, Mieke V, Evelien van de mae, Tomas Pevenage

In het kader van haar onderzoek ‘Metamorfose’ werkt actrice en theatermaker Nele Vereecken samen met artiesten van Globe Aroma. Theatermaker en actrice Mieke Verdin is in deze zoektocht een compagnon de route. In tijden van regressie waar T.I.N.A. (There Is No Alternative) koningin is, dringt een metamorfose zich op. Een metamorfose als noodzakelijk verandering omdat het oude systeem niet meer leefbaar is. Zo’n verandering lijkt in dit einde der tijden nog nooit zo precair geweest. Als er een nieuw alternatief in de running is, blijkt vaak dat het weer een idee of stroming is uit de goede oude doos. Tijdens de workshop gaan we op zoek naar de non-verbale taal die wel iedereen begrijpt en een nieuw systeem voor de samenleving. Nele Vereecken creëert een absurd, non-verbaal universum. Binnen dit universum wordt er gepoogd om in te gaan tegen de zin ‘De geschiedenis herhaalt zich.

image

Coach

PRET-A-AIMER

2017

Auteur / scénariste : Aicha Cissé en Nele Vereecken
Avec : Aicha Cissé

Met duizend-en-één vragen tracht Aïcha de wereld van relaties en de liefde te doorgronden. Sinds januari 2016 verzamelt ze grappige én triestige anekdotes, oude én nieuwe romantische verhalen over de liefde. Leggen al die verschillende verhalen de universele grondslagen bloot van ons samen- of alleenzijn? Prêt-à-Aimer is haar monoloog met autobiografische elementen, en een meltingpot aan getuigenissen van singels op zoek naar een lief. Een verhaal met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal (stiekem?) op wachten

image

Mon noord

2013

Auteur / scénariste : Jovial Mbenga
Metteur en scène : Nele Vereecken

Mijn naam is Jovial Grégoire Mbenga. ik draag de naam van mijn vader. ik ben geboren in Kinshasa, ex- Leopoldville, Lipopo, poto moïndo, het zwarte Europa. de Afrikaanse droom. Mijn moeder heet Yama. Het is een zeer sympathieke, intelligente, brave vrouw. Zij houdt ervan om een eigen kleine zaak te beginnen, maar elke keer ze zo’n kleine eigen zaak begint gaat ze failliet omdat ze teveel deelt met andere mensen. Ze haat draagbare telefoons. Volgens haar is het door de Coltan in onze gsm’s dat de oorlog in het oosten van Congo voortduurt. Ik heb 4 zussen en 3 broers ... Een monoloog van Jovial Mbenga. Over hoe Europa Jovial en Jovial Europa ziet. De werkelijkheid is altijd ingewikkelder dan we willen weten.

image

Auteure | Scène

Odium

2017

Auteur / scénariste : Nele Vereecken
Avec : Harold Henning, Sara Sampelayo

Een verlaten landschap, een horizon bedekt met puin, een uitzichtloze omgeving waarin twee witte vormen gedoemd zijn om samen tijd door te brengen... In deze claustrofobisch aanvoelende sfeer van eenzaamheid, is er slechts één uitweg: geweld. ODiUM is een onversaagd en gedurfd stuk, een duel dat laat zien hoe absurd geweld is en hoe gevaarlijk het is om de ander te willen bedwingen. Hoe erg moet het geweld zijn om ons nog écht te schokken?

image

Eet je stekels op!

2016

Auteur / scénariste : https://mangetesronces.be/
Avec : Manah Depauw

Vertaling Mange tes Ronces

image

De soep die niet stopt

2014

Auteur / scénariste : Nele Vereecken
Avec : Yonina Spijker

Schrijversgevang Monty

image

Auteure | Publication

Lydia Teresa Andersen

2013

Auteur / scénariste : Nele Vereecken
Avec : Michael Bijnens, Rebekke de W, Jorieke Ab

De wereld bij mij. bundelt vier theaterteksten. Michael Bijnens, Jorieke Abbing, Rebekka de Wit en Nele Vereecken signaleren een nieuwe lichting van schrijvers-theatermakers met een open, kritische kijk op de wereld. Voorbij het tv-scherm bevragen ze de werkelijkheid op haar grote en kleine menselijkheid. Eerlijk en persoonlijk, maar allesbehalve zelfgericht. Vier monologen, in dialoog. 'La Linea' - een helletocht door de vervaarlijke verleiding van een stad aan de grens; 'Halve Mens' - een identiteitsdrama met de muzikale concentratie van een gedicht 'Hoe dit het verhaal werd' - een uitnodiging om beter te kijken, in een bananenpak'; 'Lydia Teresa Andersen' - een terugblik, van de hak op de tak, op een schuldig leven.

image

Comédienne | Clip Vidéo

3 ways to mister a kiss

2010

Dans le rôle de : Kisser
Metteur en scène : Aitana Cordera

Video performance Aitana Cordera

image

Formations professionnelles

Écoles supérieures artistiques

master drama

RITCS School of Arts,  2009, diplôme obtenu

Formations & écoles

bachelor ergotherapie

2001-2004

On parle de moi

Prix & distinctions

Winnaar Belgisch kampioenschap nacht van de navertelde film. Kortrijk Congé, 2012

Je suis aussi sur...

Médias

Photos

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Vidéos

Sons

Caractéristiques & compétences

Apparence

Type
Caucasien
Taille
166-170 cm
Corpulence
S
Yeux
Brun
Cheveux
Châtains clairs
Âge apparent
35-40 ans

Musique & danse

Instruments maitrisés
Guitare
Solfège
Oui

Langues

  • néerlandais -  Langue maternelle
  • français -  Courant
  • anglais -  Courant
  • espagnol -  Courant
  • allemand -  Courant
  • portugais -  Intermédiaire

Médias & Event

Animation - Doublage - voix-off